Szállítási díjak: átvevőhelyre 890 Ft, házhoz 1550 Ft

Ötletek, inspiráció, varrási útmutatók videókkal
2019.07.28 13:58

Széktámlára akasztható zsebes tároló a suliba

Székre akasztható zsebes tároló varrása

Praktikus rendszerező az iskolába vagy otthonra! Az osztálytermekben mindig kevés a tárolóhely, ez széktámlára akasztható szebes tároló sokmindent elnyel, de alig foglal helyet, ráadásul minden kéznél van :)

Az osztálytermekben mindig kevés a tárolóhely. Ez széktámlára akasztható szebes tároló sokmindent  elnyel, de alig foglal helyet, ráadásul minden kéznél van :) 

A Camelot Fabric videojátékos designer pamutvászna a Game On! kollekcióból tökéletes választás iskolás fiúknak, melyikük ne szeretné a kütyüket? :)

  

Szükségses alapanyagok:

60 cm mintás pamutvászon

60 cm egyszínű pamutvászon bélésnek

40 cm gumi

40 x 45 cm vasalható vetex merevítésnek (elhagyható)

Kiszabandó részek:

Mintás anyaból:

Alap: 45 x 60 cm

Középső zseb: 45 x 30 cm

Alsó zseb: 55 x 20 cm

Egyszínű anyagból (bélésnek):

Alap: 45 x 60 cm

Középső zseb: 45 x 32 cm (2 cm-rel magasabb a mintásnál)

Alsó zseb: 55 x 22 cm (2 cm-rel magasabb a mintásnál)

Szegőpánt: 2 db 4 x 45 cm csík

Elkészítés:

1. A mintás alap aljához illesztve felvasaljuk a visszájára a vetexet. Ettől kicsit jobb lesz a tároló tartása, de ez a lépés kihagyható.

2. Színt színére fordítva, a felső szélekhez igazítva összevarjuk a mintás és egyszínű középső zsebet és alsó zsebet. (a bélés 2 cm-rel hosszabb)

3. A varrásráhagyást elvasaljuk a bélés irányába, majd visszahajtjuk az egyszínű bélést (a ráhagyásra kb 1 cm szélességben), így megkapjuk a szegélyt.

 

4. Az így kapott szegélyt letűzzük az anyag színén. (az egyenes tűzéshez segítség a vakvarró talp)

 

5. Az alsó (50 x 20 cm-es) zseb alsó szélét kézzel fércöltéssel, vagy nagy gépi öltéssel összevarrjuk (a mintás és bélés anyagot), később ennek segítségével fogjuk ráncolni az anyagot.

6. Mindkét zsebet széltében félbehajtjuk és illanófilccel vagy vasalással jelöljük a középvonalat.

 

7. A középső zsebre a középvonalak mentén rávarrjuk az alsó zsebet, alsó szélek illeszkednek.

 

8. Az alsó zsebet beráncoljuk, hogy a szélek illeszkedjenek a középső zseb széleihez. (Az 5. lépésben kézzel rávarrt fércvarrást meghúzzuk). Ha egyenletes a ráncolás rávarrjuk az alsó zsebet a középső zsebre (oldalt és alul).

9. A mintás alap (45 x 60 cm ) színére helyezzük az összevarrt két zsebet, és rávarrjuk, az alsó szélek illeszkednek

 

10. Az egyszínű alapot színével lefelé ráillesztjük.  A mintás és egyszínű alapot így színt színével összefordítjuk és alul és felül összevarrjuk. A varrásráhagyást kb fél cm-esre vágjuk.

 

11. Kifordítjuk. A zsebekhez hasonló módon az alsó szélen lévő varrásráhagyásra ráhajtjuk a bélést, így alul is szegélyt kapunk.

12. Felül gumiházat alakítunk ki. A szélétől kb 1,5-2 cm-re letűzzük a kifordított anyagot. (pl a mintás és bélés anyag illeszkedésében)

 

13. Az így kapott gumiházba behúzzuk a 40 cm-es gumit, majd a két végénél levarrjuk.

  

 

14. A tároló tetejét visszahajtjuk 20 cm-es magasságban, levasaljuk, majd levarrjuk a két szélénél. Ez lesz az akasztója, amibe a szék támláját bújtatjuk majd.

 

15. Végül a két szélét szegőpánttal dolgozzuk el. Ehhez a két db kiszabott csíkot hosszábban félbehajtjuk, levasaljuk, majd széthajtjuk és a középvonalhoz igazítjuk a két szélét és így is levasaljuk

 

16. A szegőpánt egyik végét visszahajtuk kb 1 cm-rel és levarrjuk. A tároló széléhez illesztjük teljes hosszában, hogy a végét pontosan le tudjuk mérni. A varrásráhagyást rászámolva vágjuk méretre. Ha megvan a kellő hosszúság, a másik végét is varrjuk vissza.

  

 

17. Végül két oldalt rávarrjuk a szegőpántot. A vakvarrótalp itt is segít az egyenes varrásban.

  

18. KÉSZ! :)